45. FDK OMIŠ-2011.

27. SVEČANI KONCERT "PISMO MOJA, HRLI TAMO"
Zagreb, KD "Vatroslava Lisinskog"
Nedjelja, 13. studenoga 2011. g.

U nedjelju 13. studenog je u prepunoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu  održan  svečani koncert klapa „Pismo moja hrli tamo“. Prigodnim slovom večer su otvorili predsjednik gradske skupštine grada Zagreba gosp. Boris Šprem i gradonačelnik grada Omiša gosp. Ivan Škaričić.
Tradicionalni koncert 27.po redu okupio je najbolje klape sa ovogodišnjeg omiškog festivala.Tako su redom nastupile klape Armorin, Brodarica, Sinj, Neverin, Pinguentum, Šufit i Vokalisti Salone. Punih dva sata klape su nas vodile kroz prekrasnu klapsku večer u kojoj smo se prisjetili Ljube Stipišića Delmate i Dinka Fia, koji nažalost više nisu sa nama, ali njihove pjesme i dalje žive.
Festival dalmatinskih klapa  dobio je  vrijedno priznanje za svoj rad , nagradu Porin za najbolji klapski album „ Večer novih skladbi“ 2011.  Branko Pajić direktor „Scardone“  sinoć je prigodno uručio nagradu ravnatelju festivala Dražanu Mladinu
Prijateljima festivala u Omišu, voditelju Branku Uvodiću i  bivšem uredniku Hrvatskog radija Mladenu Magdaleniću, uručene su slike akademske slikarice Vanje Ojdanić Rogošić kao znak zahvalnosti za svoju dugogodišnju suradnju s festivalom.
Večer su zatvorile sve klape zajedno, tradicionalno pjesmom „Pismo moja hrli tamo“. Vjerujemo kako će ovo  prijateljstvo  grada Zagreba i Omiša trajati, jer ovo je ipak ljubav koja traje punih 27 godina.

Sponzor večeri bio je Tekstilpromet d.d. Zagreb.

Kliknite ovdje i pogledajte foto galeriju

INFO ARHIVA >>